Kallskum

Kallskum och Polyeterskum?

Vad är Kallskum?
Kallskum är en högelastisk skum.
Kallskum liknar polyeter på flera sätt, exempelvis används det ofta där det behövs en extra fjädrande struktur som t ex dynor, madrasser, möbler mm.

Kallskum har till skillnad från polyeter en större och mer oregelbunden cellstruktur, vilket ger den extra kraft för att kunna fjädra tillbaka en tyngd.
Det innebär också att exempelvis en dyna eller madrass i kallskum upplevs extra komfortabel att sitta eller ligga på eftersom den ger en jämnare avlastning tack vare cellstrukturen.
Kallskum är helt allergineutralt och kan därför användas direkt mot huden. Materialet har lång livslängd och innehåller tillsatser som gör det brandskyddat och flamskyddat. Kallskum kan därför med fördel användas i offentliga miljöer och i till exempel båtar, husbilar, restauranger, hotell mm.
Kallskum egenskaper:
• Mycket god fjädring
• Läng livslängd
• Allergineutral
• Jämn temperatur
• Ventilerande, släpper ut luft

Vad är Polyeter?
Polyeter är en polyuretanskum.
Polyeter har en oregelbunden cellstruktur, det medför att polyeter har mycket bra komfortegenskaper.

Polyeter liknar kallskum på flera sätt, exempelvis används det ofta där det behövs en extra fjädrande struktur som t ex dynor, madrasser, möbler mm.
Produkter tillverkade av polyeter tenderar också att vara mycket motståndskraftiga mot väta och fukt
Polyeterskum egenskaper:
Polyeterskum har något lägre egenskaper i gemförelse med kallskum.

Vad är Memory skum?
Memory skum som även kallas Memory Foam är en skumform som är uppbyggt att den mjukgörs allt efter som den upptar din kroppstemperatur.
Memoryskum består av sammankopplade viskoelastiska öppna celler. Cellstrukturen i materialet gör det möjligt för att absorbera extra tryck och samtidigt omfördelar trycket beroende på belastad vikt på skum materialets yta. Detta ger mycket hög komfort.